Če želite dan preživeti aktivno, vam na kmetiji izposodimo kolo ali pa vas popeljemo na ogled Brkinov ter na pobočja pod Snežnikom. Ljubitelje pohodništva vabijo k obisku Sviščaki, Mašun, Snežnik, Žabnik, Vremščica... V bližini si lahko ogledate grad Prem. Če ste prišli na podeželje z željo, da ubežite vrvežu vsakdanjega življenja, potem bo posedanje ob bregovih potoka Posrtvice pravi balzam za dušo. Otrokom je na voljo tudi urejeno otroško igrišče. Na kmetiji imamo okrog 40 konjev in ravno toliko krav. Obiskovalci si lahko ogledajo še nekaj drugih domačih in divjih živali. Na kmetiji vas bomo postregli s tradicionalnimi domačimi jedmi, med katerimi še posebej slovijo jedi iz telečjega in konjskega mesa, Postrežemo vam tudi domače suhomesnate izdelke, kot so klobase, salame, pršut. V novozgrajeno hiši smo uredili prostor, ki sprejme do 60 ljudi. V poletnih mesecih pa se lahko gostje hladijo na veliki pokriti terasi. Prostor je primeren za poroke, obletnice, raznorazna srečanja, seminarje in podobno. Po želji se lahko dogovorimo za najem šotora.
© Ekološko turistična kmetija Peternelj, marec 2012
Delovni čas: Od ponedeljka do četrtka - po dogovoru petek 17.00 - 22.00, sobota 11.00 - 23.00, nedelja in prazniki 11.00 - 22.00 Za večje skupine je priporočljivo, da se nekaj dni pred prihodom najavijo.
Naslovnica Naslovnica Ponudba Ponudba Galerija Galerija Kako do nas? Kako do nas? Informacije Informacije Ponudba Ponudba