Kdo smo

Glava družine je Florijan, ki čez celo leto skrbi, da se živini na kmetiji lepo godi. Ko je treba, skupaj s svojo ženo Alenko poskrbi, da iz kuhinje omamno zadiši. Da so gostje veseli in zadovoljni starejša hči Valentina poskrbi.

Mlajša hči Urška s traktorjem na polje ali pašnik drvi, sin Jaka pa veselo z motorno žago na rami v gozd hiti. Včasih se zgodi, da vas ob prihodu pozdravita naša štirinožna lovca Điro in Gala, ki vedno poskrbita za radost in veselje.

Zgodovina kmetije Peternelj

Naša pot se je začela že leta 1992, ko je naš gospodar, Florijan Peternelj, pričel samostojno kmetovati na ekološki način, z 1 kobilo, dvema kravama in dvemi teleti. Skozi leta si je prizadeval povečevati čredo, ter površine.

Leta 2001 smo pričeli ekološko kmetovanje z vpisom v register in ekološkim certifikatom.

Leta 2008 smo pričeli z izgradnjo objekta, za opravljanje dejavnosti turizma na kmetiji.

Leta 2009 smo tako odprli gostinski lokal za 60 gostov.

Z leti se je pokazala potreba po večjem prostoru, zato smo le tega leta 2015 razširili. V letu 2015 smo uredili tudi prenočišča, kjer sprejmemo 30 gostov.

Smo družinska kmetija. Na kmetiji se po svojih najboljših močeh trudi vsa družina: gospodar Florijan z ženo Alenko, ter njuni trije otroci Valentina, Urška in Jaka.